perjantai 18. lokakuuta 2013

Ensimmäinen työpäivä



Lähdin aamulla kohti työpaikkaani, Dirk Meyer Elektrotechnik & Lichtplanungia. Se sijaitsee n. 10 minuutin junamatkan päässä hostellilta, pienellä teollisuusalueella Bickendorfin kaupunginosassa. Paikan sihteeri tuli avaamaan minulle oven ja odottelin hänen kanssaan vanhempaa asentajaa herra Michael Bauretia. Herra Bauretin saavuttua lähdimme ensimmäiselle työmaalle juuri valmistuneeseen kaupunginosaan Kölnin laidalla.
















Valaistuksen ohjelmointia
Työmaana oli noin vuosi sitten valmistunut iso omakotitalo, jonka kaikki sähkötyöt oli teetetty Dirk Meyerilla. Talo oli täynnä KNX-tekniikkaa, joka on energiaa säästävä valaistusta, ilmanvaihtoa, lämmitystä yms. ohjaava järjestelmä. Ensimmäinen työni oli vaihtaa muutama polttimo ulkovalaisimiin. Sen jälkeen menimme talon kellariin ohjelmoimaan uudestaan talon valaistusta. Tämän tehtyämme etsimme noin tunnin vikaa talon langattomasta verkosta, ja loppujen lopuksi vika oli rikkinäinen kaapeli reitittimessä. Sitten kävimme vaihtamassa rikkinäisen johdonsuojakatkaisijan Kölnin keskustassa sijaitsevassa kerrostaloasunnossa, jonka jälkeen menimme asentamaan suojan valkokankaalle isoon toimistorakennukseen. 

KNX-rele


Herra Bauret kertoi että lähtisimme Saksan armeijan Bundeswehrin ilmavoimien tukikohtaan n. 20 km päähän keskustasta. Saksan armeija oli palkannut Dirk Meyerin tekemään erilaisia sähkötöitä ilmavoimien tukikohtaan muutama vuosi sitten ja herra Bauret kertoi että he ovat tehneet töitä melkein jokaisessa tukikohdan kiinteistössä. Kun pääsimme paikalle valmistelimme yhden talon IT-konehuonetta seuraavaa päivää varten ja autoimme nuorempaa asentajaa Manuelia sähkökeskuksen asentamisessa ja lähdimme kotiin.


Sähkökeskuksen asentamista






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti