keskiviikko 20. marraskuuta 2013

5. viikko

Tapasimme aamulla toimistolla Michaelin ja Manuelin kanssa ja saimme herra Meyerilta tehtäväksi lähteä St. Marien sairaalaan. Sairaala oli tilannut herra Meyerilta kirkasvalolamppuja potilashuoneiden ulkopuolelle. Herra Meyer oli kuitenkin tehnyt virheen lamppujen sijoittelussa ja ne tulisi asentaa uudelleen. Väärin asennettuja lamppuja oli 5 kappaletta, jokainen niistä painoi n. 25 kiloa ja oli kooltaan 180 x 50 cm. Irroitimme lamput, mittasimme niille uudet paikat ja kiinnitimme ne.


Michael roudaa

Tiistaina vuorossa oli herra Meyerin sanoin 'special jobs', eli siis erinäisten romujen kantamista Chorweilerin varastolla. Varaston seinän edustalla oli kaikennäköistä romua; ovia, ikkunan karmeja, pressuja, rakennustelineitä yms. Manuel kertoi että romut olivat seisseet siinä ainakin pari vuotta, niitä oli kannettu jo kertaalleen pois mutta romua ilmestyi aika ajoin aina lisää. 

Manuel meni vieressä olevaan asuinkiinteistöön asentamaan pistorasioita ja valonkatkaisijoita ja minä sekä Michael aloimme kantamaan romua. Saimme varastolta lainaan sähköisen pumppukärryn helpottamaan kantamista. Michael laittoi kärryihin trukkilavan jonka päälle hän lastasi rakennustelineet. Minä nousin varaston katolle ja purin rakennustelineet lavoille.



CAT-jatkoja

Kun rakennustelineet oli purettu, lähdimme kohti armeijaa. Vedimme viime viikolla purkamamme CAT-kaapelit alhaalla olevaan huoneeseen, ja sain Michaelilta tehtäväksi asentaa osaan kaapeleista jatkot. Tämä oli minulle suhteellisen tuttua hommaa koska työskentelin viime kesän teleasentajana ja tein samantyyppisiä jatkoja monesti. Kun osa jatkoista oli tehty, asensimme kaapeleita kouruun. Jo tässä vaiheessa tajusimme kourun olevan liian pieni kaikille kaapeleille ja jatkoille mutta oli jo liian myöhäistä alkaa purkamaan kourua ja asentamaan uutta koska koko rakennuksen piti olla torstaihin mennessä valmiina. 

Michael kertoi että tulisin olemaan tänään, keskiviikkona ja torstaina pidempään töissä koska hommaa oli niin paljon, ja kaiken tuli olla valmista torstaina. Lähdimme kohti toista rakennusta josta joutuisimme katkaisemaan sähköt ja vetämään UPS:lle tulevan syöttökaapelin keskukselta toiselle. Autoin Michaelia siirtämään kaapelin ja hänen asentaessa sitä toiseen keskukseen merkkailin serveriräkeissä olevia pisto- ja jakorasioita niiden sulakkeiden mukaisesti.


Keskiviikkoaamu alkoi loppujen tavaroiden roudaamisella. Kun olimme valmiita, pakkasimme Manuelin auton täyteen tavaraa ja ajoimme kierrätysasemalle purkamaan ne. Lounaan jälkeen menimme keskustaan Dr. Fr. Großin luo tekemään E-checkiä. Se on eräänlainen jokavuotinen sähkötarkastus, jossa jokaisen sähkölaitteen suojajohtimen jatkuvuus ja silmukkaimpedanssi mitataan. Kun laite läpäisee testin siihen laitetaan tarra josta nähdään milloin seuraava tarkastus on tehtävä. Myös sähkökeskukselle tehdään normaalit jännitteettömät ja jännitteelliset mittaukset ja varmistetaan vikavirtasuojien toiminta.

Benning- mittalaite


Saatuamme mittaukset valmiiksi Manuel lähti kouluun ja minä ja Michael kohti armeijaa. Teimme samoja hommia kun tiistainakin, jatkojen asentamista sekä kaapelien laittoa kouruun. Jouduimme katkaisemaan sähköt toisesta rakennuksesta johon Michael asensi voimavirtakaapelin sulakkeille. Saimme luvan katkaista sähköt vasta kello 19, joten päivä tulisi olemaan pitkä. 

Katkaisimme sähköt ja Michael aloitti työt, joissa ei onneksi kestänytkään niin pitkään kuin aluksi luulimme. Onneksi ei, koska olimme tehneet paljon hommia päivällä ja olin todella väsynyt. Tämän työpäivän pituudeksi tuli 14 tuntia. Michael sanoi että voisin pitää tulevan perjantain ja seuraavan viikon maanantain vapaata tai ottaa ylityöt rahana koska olimme tehneet niin pitkää päivää. Päätin ottaa vapaata koska se todella tulisi tarpeeseen. 

Uutta ja vanhaa CAT-kaapelia

Torstaina palasimme armeijaan tekemään loput jatkot ja viimeistelemään kourut. Kuten jo osasimme arvella, kouru oli aivan liian pieni ja kaikkien kaapelien ja jatkojen ( joita oli n. 25 kpl ) mahduttaminen sisään oli todella haasteellista. Saimme kuitenkin kaiken tehtyä ajoissa ja rakennus oli luovutuskunnossa silloin kun pitikin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti