perjantai 1. marraskuuta 2013


Menimme aamulla taas rouva Daumin asuntoon koska hän oli ilmoittanut eilen lähdettyämme talolta että lämpöpumppu ei taaskaan toimi ja koko talo on kylmä. Päästyämme taloon paikalla oli jo kyseisen pumppufirman asentaja joka oli yhtä ymmällään asiasta kun mekin, eilen ennen kuin lähdimme kaikki toimi juuri niin kuin pitikin ja nyt pumppu oli mystisesti hajonnut. Tarkastimme pumpun kytkennän missä ei ollut mitään vikaa. Pähkäilimme jonkin aikaa mikä voisi olla vialla ja yhtäkkiä pumppu lähti taas toimimaan. Pumppufirman asentaja päätti jäädä vielä vahtimaan että se varmasti toimisi ja me lähdimme kohti muita hommia. 

Ajoimme herra Meyerin omistamaan asuntoon jonka omistajan aviomies oli hiljattain kuollut ja rouva oli muuttanut muualle. Asunnon parketti piti uusia ja kävimmekin ostamassa isosta rakennusliikkeestä uudet parkettilevyt, sekä sähkötukusta kalusteet pistorasioille ja valaisinkytkimille. Asunnossa meitä odotti Viktor, mies joka teki herra Meyerille kaikennäköisiä remonttihommia paitsi sähkötöitä. Manuel kertoi että meidän pitäisi ensin kantaa Viktorin purkama vanha parketti alas 4. kerroksesta portaita pitkin, ja sitten tuoda uusi parketti tilalle. Herra Meyer kuitenkin soitti Manuelille että rouva Daumin lämpöpumppu oli taas hajonnut. Manuel joutuisi lähteä paikalle tarkistamaan vikaa ja minä jäisin Viktorin kanssa purkamaan parkettia ja asentamaan sähkökalusteita. 

Manuelin lähdettyä Viktor teki vanhasta parketista nippuja jotka minä kannoin alas, ja ylös tullessani kannoin aina muutaman paketin uutta parkettia tilalle. Niput olivat hyvin painavia ja niiden kantamisessa tuli väkisinkin hiki. Olin kantanut noin puolet kaikesta parketista ylös ja alas kun aloin asentamaan sähkökalusteita. Niiden asentaminen kävi nopeasti ja kun olin saanut tämän valmiiksi Manuel tuli paikalle ja kannoimme loput parketit autoon ja ylös asuntoon. Kävimme heittämässä vanhat parketit firman toiseen autoon jonka ajaisimme maanantaina kierrätyskeskukseen. Tämän viikon perjantai olisi pyhäinmiestenpäivä joka on Saksassa yleinen vapaapäivä, joten lähdimme Manuelin kanssa kotiin ja viettämään viikonloppua.


Asunto


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti